Potpisani ugovori sa korisnicima podrške za započinjanje bavljenja pčelarstvom u Republici Srbiji

U opštini Arilje je 08.02.2017. godine organizovano potpisivanje ugovora sa izabranim korisnicima podrške za započinjanje bavljenja pčelarstvom. Potpisivanje ugovora je organizovano u svečanoj sali Skupštine opštine Arilje. Ujedno prilikom potpisivanja ugovora organizovana je i kratka prezentacija projekta tokom koje su prisutni upoznati sa projektnim ciljevima, rezultatima, aktivnostima koje su do sada sprovedene kao i aktivnostima koje će biti sprovedene u narednom periodu.
Milan Petrović, menadžer projekta, istakao je da je Komisija za izbor korisnika podrške za započinjanje bavljenja pčelarstvom sprovela javni poziv na koji je podneto 65 prijava sa teritorije Zlatiborskog okruga, od kojih je odabrano 40 lica sa najvećim brojem bodova i u skladu sa kriterijumima iz javnog poziva.
Milan Petrović je istakao da će odabrani korisnici u prvoj polovini juna dobiti po 10 košnica sa rojevima kao i mentorsku podršku od strane pčelara sa dugogodišnjim iskustvom, a takođe je upoznao i odabrane korisnike sa međusobnim pravima i obavezama koje su definsane ugovorima.
Ceremoniji potpisivanja ugovora prisustvovali su i predstavnici partnerskih organizacija na projektu Asocijacije za razvoj ibarske doline i Društva pčelara “Savo Popović” Arilje kao i predstavnici Regionalne razvojne agencije “Zlatibor” Užice i PSD Programa.

Ostavi komentar