Pčelarska manifestacija Berane

Izložba meda, pčelinjih proizvoda i pčelarske opreme Berane 2017. naziv je manifestacije koja je 4. Novembra 2017 godine oragnizovana u istoimenom gradu. Ova izložba je dio projektne aktivnosti koja je okupila oko petnestak izlagača iz Crne Gore i Srbije. Iako je ova godina bila jedna od najlošijih u prinosima meda, organizatori su uspjeli da okupe pčelare koji su građanima Berana i gostima ponudili pčelinje proizvode, opremu za pčelarsto, literaturu kao i vrlo zanimljiv kulturni program.

Predsjednik Pčelarske organizacija “Uljanik” gospodin Velizar Cimbaljević se zahvalio učesnicima posebno pčelarima iz Srbije i u kratkim crtama opisao ključne tačke i značaj projekta “Pčelarstvo bez granica” Predsjednik Saveza, gospodin Radule Miljanić je istakao da bez obzira na lošu sezonu pčelarski sektor ima razvojni program i da ćemo uz podršku Ministarstva poljoprivrede uspješno prebroditi ovogodišnju krizu nedostatka meda ali i raditi zajednički na novim projektima. Predsjednik je najavio nastavak programa regresiranja hrane za pčele koji će se organizovati kroz podršku u nabavci pogača.

Menadžer Opštine Berane, gospodin Miladin Tmušić je ocijenio veoma pozitivnim program međugranične saradnje i mogućnost da pčelari sarađuju na ovaj način. Lokalna uprava Berana će podržati sve inicijative pčelara i pružiti svu pomoć u okviru raspoloživih sredstava istako je Tmušić.

U okviru programa dodijeljene su plakete i priznanja zaslužnim pojedincima kao i sručna literatura za svih 13 korisnika podrške za započinjanje bavljenjem pčelarstvom iz opštine Berane.

DSC 0021 DSC 0034 DSC 0053
Овај унос је објављен под Vesti од стране корисника . Забележите сталну везу.

Ostavi komentar